Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο

Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο

«Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο», δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την πρωτολογία της στη Βουλή, σχετικά με τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. 

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, μίλησε για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης  και εγκατάλειψη των πολιτών,  παρόλο που υπήρχαν, όπως είπε, διαβεβαιώσεις για πλήρη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές, αλλά και για την πανδημία.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι, ένα σύστημα υπερσυγκεντρωτικό και αποτυχημένο. 

«Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν από αναζωπυρώσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «Το σύστημα Πολιτικής Προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε, δεν υπήρχε κανένα σύστημα πρόληψης και η έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οδήγησε σε ένα τραγικό αλαλούμ με αποτέλεσμα κάτοικοι, εθελοντές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, με αγωνία να φωνάζουν επί μέρες ότι παλεύουν μόνοι τους». 

«Πάνω στα αποκαΐδια και στους νεκρούς μοιράζοντας χιλιάδες ευρώ χωρίς διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί η χώρα μας έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο στην Ευρώπη να έχει τις περισσότερες καμένες εκτάσεις ανά πυρκαγιά σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές χώρες της Μεσογείου;», ανέφερε.