Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι – Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Πλας ντ’ Ιταλί

Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι – Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Πλας ντ’ Ιταλί

Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια στο Παρίσι όπου για τρίτο βράδυ οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, καθώς χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν οργισμένοι στους δρόμους, επειδή η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση.

«Μακρόν, παραιτήσου» και «Ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε» ήταν τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένες ομάδες διαδηλωτών που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία σήμερα, έπειτα από τις ταραχές των προηγούμενων ημερών που οδήγησαν σε 61 συλλήψεις.

Νωρίτερα, στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Διαρκής Επανάσταση» μπήκαν στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, προέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει σε γενική απεργία και φώναζαν «Παρίσι, ξεσηκώσου».

To άρθρο Γαλλία: Πεδίο μάχης το Παρίσι – Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στην Πλας ντ’ Ιταλί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .