“Γύρω γύρω όλοι”, στη μέση η ακρίβεια

Tης Σοφίας Γαλάνη

“Επιστρέψαμε στη μεσαία τάξη αυτά τα οποία πήρε ο κ. Τσίπρας”. Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με επίκεντρο το “καυτότερο” ζήτημα των ημερών: οικονομία και ακρίβεια.

Και είναι αλήθεια ότι ως φαίνεται από τα gallops, ότι το νο1 ζήτημα που απασχολεί τον μέσο ‘Ελληνα είναι η τσέπη του, που αδειάζει με ταχύτητα φωτός. Και μπορεί οι ανατιμήσεις των προϊόντων να είναι ένα φαινόμενο που είναι υπαρκτο και σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον πλειθωρισμό τους, πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναγάγει το εν λόγω θέμα σε μειζον πολιτικό, αφού μιλά για “ακρίβεια Μητσοτάκη” και λάθος κινήσεις από την κυβέρνηση.

“Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας –  Έχει αναβάλλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα από το 2019 και του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”, ήταν η απάντηση της Πόπης Τσαπανίδου, εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και στελέχη εμφανίζονται βέβαια ότι στον πρώτο γυρο των εκλογών τα πράγματα δεν θα προκύψουν οπως τα παρουσιάζει η ΝΔ.

“Επικοινωνιακά παιχνίδια και λάσπη δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης”, μας είπαν στελέχη του κόμματος.

Ούτε οι κατηγορίες για την υπόθεση Παππά μοιάζουν να “ταρακουνούν” τον ΣΥΡΙΖΑ. “Η ΝΔ θα το τραβήξει αυτό το παιχνίδι μέχρι τις εκλογές αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη για τα όσα ισχυρίζονται”, τονίζουν πηγές του κόμματος.

Στα σούπερ μάρκετ πάντως, πας για μακαρόνια και βγαίνεις γδαρμένος…κι ας μην είναι νο6!!!