ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις φέτος σε 12 από το 2025 – Απαλλαγή φέτος για τις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές

ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις φέτος σε 12 από το 2025 - Απαλλαγή φέτος για τις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές

Σε 12 δόσεις, από 11 εφέτος, θα καταβάλλεται ο ΕΝΦΙΑ από το 2025, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Με την ίδια τροπολογία του ΥΠΟΙΚ, πέρα από την αύξηση των δόσεων για τον ΕΝΦΙΑ, αλλάζουν και οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα. Από το επόμενο έτος θα υποβάλλονται μέχρι και την 31η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ενώ ειδικά για φέτος η δήλωση υποβάλλεται μέχρι και την 8η Μαρτίου 2024.

Επίσης, επεκτείνεται και για το 2024 η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των ακινήτων τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Εφόσον όμως διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης της προαναφερόμενης απαλλαγής, ο φόρος βεβαιώνεται και καταβάλλεται  εφάπαξ, εντόκως.

To άρθρο ΕΝΦΙΑ: Σε 11 δόσεις φέτος σε 12 από το 2025 – Απαλλαγή φέτος για τις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .