ΗΠΑ: Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τράπεζες «Fannie Mae» και «Freddie Mac» με φόντο τον κίνδυνο στάσης πληρωμών

ΗΠΑ: Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τις τράπεζες «Fannie Mae» και «Freddie Mac» με φόντο τον κίνδυνο στάσης πληρωμών

Σε μία νέα υποβάθμιση, αυτή τη φορά της προοπτικής του αξιόχρεου δύο γιγαντιαίων τραπεζών των ΗΠΑ που ειδικεύονται στον τομέα των αγοραπωλησιών ακινήτων προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Ο οίκος Fitch, την Τετάρτη, υποβάθμισε σε «αρνητική» την προοπτική του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ, το οποίο τοποθετεί στη βαθμίδα AAA, την υψηλότερη δυνατή, εξαιτίας του κινδύνου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε μία ακόμα υποβάθμιση, αυτή τη φορά στο αξιόχρεο των τραεζικών κολοσών Fannie Mae και Freddie Mac, που ειδικεύονται στο χώρο του real estate και των υποθηκών ακινήτων.

Fitch: Υποβάθμισε την προοπτική του αξιόχρεου των τραπεζών Fannie Mae και Freddie Mac

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία Μπάιντεν και Μακάρθι για το όριο χρέους

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το αξιόχρεο των τραπεζών καθώς οι διαπραγματεύσεις του Λευκού Οίκου με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση προκειμένου να αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο να έχουν φτάσει σε συμφωνία, ενώ πλησιάζει η προθεσμία της 1ης Ιουνίου, μετά την οποία η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να κηρύξουν στάση πληρωμών.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Fitch εξηγεί ότι η υποβάθμιση της προοπτικής των τραπεζών αποτελεί αντανακλαστικό της «αβεβαιότητας» για το ζήτημα του ορίου χρέους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα αυτή υποβάθμιση αυξάνει τις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μια στάση πληρωμών και ενώ ήδη ακόμα δεν έχουν ηρεμήσει τα πράγματα από το «κανόνι» των Sillicon Valley Bank και «First Republic».

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους Μπάιντεν και Ρεπουμπλικάνοι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι πλησιάζουν σε συμφωνία που προβλέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους για δύο χρόνια όπως έγινε γνωστό.

Ταυτόχρονα θα τεθεί όριο στις δημόσιες δαπάνες για τις περισσότερες κατηγορίες εξόδων πέραν των ενόπλων δυνάμεων και των βετεράνων κατά το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ΕLLADA ΤΩΡΑ από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο