Και ο Τζο Μπάιντεν στο TikTok – Το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε

Και ο Τζο Μπάιντεν στο TikTok – Το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε

Και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απέκτησε λογαριασμό στο TikTok προκαλώντας έκπληξη καθώς η Ουάσινγκτον επικρίνει τα τελευταία χρόνια έντονα το συγκεκριμένο μέσο.

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, κατηγορείται από πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς ότι αποτελεί όργανο προπαγάνδας της κινεζικής κυβέρνησης, κάτι που η εταιρεία διαψεύδει κατηγορηματικά ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να υπέκυψε καθώς έχει μεγάλη επιδραστικότητα ενόψει και των Προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο βίντεο 26 δευτερολέπτων που ανήρτησε χθες στον λογαριασμό της προεκλογικής του εκστρατείας @bidenhq ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων, από την πολιτική ως το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου NFL.

Πολλές πολιτείες αλλά και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απαγορεύουν στους κυβερνητικούς υπαλλήλους να κατεβάζουν την εφαρμογή αυτή στα κινητά τους, επικαλούμενες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.

Στη Μοντάνα δικαστής πρόσφατα εμπόδισε πρωτοβουλία της κυβέρνησης της πολιτείας να απαγορεύσει εντελώς το TikTok.

Δείτε το βίντεο 

@bidenhq

lol hey guys

♬ Fox nfl theme – Notrandompostsguy

Αν και η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να ερευνά το TikTok, δεν φαίνεται να εξετάζεται η άμεση λήψη μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο για να απαγορευθεί ή να περιοριστεί η χρήση του.

«Φαίνεται τώρα ότι η ιδέα της απαγόρευσης προωθήθηκε περισσότερο για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους παρά ως μια σοβαρή προσπάθεια να υιοθετηθεί νομοθεσία», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ντέβιντ Γκριν δικηγόρος που ασχολείται με τα πολιτικά δικαιώματα στην εφημερίδα The Guardian. Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στους υποψηφίους να απευθύνονται στους νέους, που κυρίως χρησιμοποιούν το TikTok.

To άρθρο Και ο Τζο Μπάιντεν στο TikTok – Το πρώτο βίντεο που αναρτήθηκε δημοσιεύτηκε στο NewsIT .