Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία επιβεβαίωσε την έγκριση της πώλησης F-16 από το Κογκρέσο

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία επιβεβαίωσε την έγκριση της πώλησης F-16 από το Κογκρέσο

Η πώληση των αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε και επίσημα από το Κογκρέσο κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, 

Η προθεσμία 15 ημερών για την υποβολή ενστάσεων στο επίσημο αίτημα της κυβέρνησης για την πώληση στην Τουρκία 40 νέων μαχητικών και κιτ αναβαθμίσεων και εξοπλισμού για 79 αεροσκάφη του υφιστάμενου τουρκικού στόλου F-16 έληξε χωρίς εμπόδια.

Στο μήνυμα του ο Αμερικανός διπλωμάτης σημειώνει στο Χ: «Η απόφαση του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα να εγκρίνει την απόκτηση 40 νέων και 79 αναβαθμισμένων αεροσκαφών F-16 από την Τουρκία είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».

Το μήνυμα του Αμερικανού πρέσβη μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως επίσημη επιβεβαίωση ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης πώλησης των F16 στην Τουρκία.

 

To άρθρο Ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία επιβεβαίωσε την έγκριση της πώλησης F-16 από το Κογκρέσο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .