Προτεραιότητα η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από την κακοκαιρία

Προτεραιότητα η προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας από την κακοκαιρία

Προτεραιότητα  της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών, ιδιωτικών και δημοσίων, η προστασία, δηλαδή, της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε πως, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις του υπουργού  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή τα εξής: 

– Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, να αποφύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

– Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του 112, το οποίο, όπως είπε, «έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο» για την ενημέρωση των πολιτών στις κρίσιμες στιγμές. Ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου, θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα σε κατοίκους σε συγκεκριμένες περιοχές. 

– Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και θα υπάρχει εκ των προτέρων η κατάλληλη διασπορά, ώστε να μπορούν να παρέμβουν έγκαιρα αν χρειαστεί.

– Από χθες το βράδυ λειτουργούν Ενιαία Επιχειρησιακά Κέντρα στις περιοχές όπου υπάρχει ενδεχόμενο εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, έτσι ώστε να συντονίζονται πλήρως όλοι οι φορείς.