Πότε έρχονται στην Ελλάδα το χάπι της Merck και τα μονοκλωνικά αντισώματα

Πότε έρχονται στην Ελλάδα το χάπι της Merck και τα μονοκλωνικά αντισώματα

Στη χώρα μας αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες, τα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα, ως δύο ακόμη «όπλα» κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, το εμβόλιο παραμένει ακόμη το βασικό, όπως εξηγούν οι ειδικοί.Η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν τα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα διευκρίνισε: «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε κάποια από αυτά αλλά δεν θα έχουμε 100.000 φάρμακα αλλά 10.000 φάρμακα, την ώρα που έχουμε 6.800 νέα κρούσματα την ημέρα».
Η μολνουπιραβίρη είναι ένα αντιιικό φάρμακο και δρα εμποδίζοντας τη διαδικασία της αντιγραφής και τον πολλαπλασιασμό του SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση, καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι η θεραπεία σε μορφή χαπιού είναι εύκολα προσβάσιμη από το ευρύ κοινό, εύκολα παράγεται σε μεγάλες ποσότητες και διανέμεται ακόμα και σε χώρες χαμηλής και μεσαίας κοινωνικο-οικονομικής στάθμης, που μπορεί να έχουν μειωμένη προσβασιμότητα σε εμβόλια.

Τέλος, σημαντικό είναι να αποδειχθεί σε ποιο βαθμό η χρήση της μολνουπιραβίρης μπορεί δυνητικά να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού SARS-CoV-2 από τους νοσούντες στους υγιείς.


Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης: Η διαδικασία αντιστροφής του brain drain έχει ξεκινήσει
Επόμενο άρθροΟ Στέργιος Καλόγηρος “σχολιάζει την επικαιρότητα “