Σεργκέι Σοϊγκού: Επίσημη επίσκεψη στο Ιράν πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Σεργκέι Σοϊγκού: Επίσημη επίσκεψη στο Ιράν πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, επιτείνοντας τις φήμες πως η Μόσχα αναζητεί στους λιγοστούς πλέον «συμμάχους» της οπλικά συστήματα για να συνεχίσει τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Σοϊγκού επισκέφτηκε την Βόρεια Κορέα, ανοίγοντας τον δρόμο για την επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία.

Αυτό το ταξίδι «θα συμβάλει στην ενίσχυση των ρωσοϊρανικών στρατιωτικών δεσμών και θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της συνεργασίας» των δύο χωρών, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα το υπουργείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, ο Σοϊγκού έγινε δεκτός με τιμές στην έδρα του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, όπου τον ανέμενε ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί. Η αντιπροσωπεία του ρωσικού υπουργείου θα έχει συνομιλίες με στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Ιράν, πρόσθεσε.

Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι εφοδιάζει με drones τον ρωσικό στρατό, για να στηρίξει τη Μόσχα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, κάτι που η Τεχεράνη το αρνείται. Ωστόσο συντρίμμια παρόμοιων (αν όχι ταυτόσημων) με τα ιρανικά drones – όπως τα Shahed – έχουν επανειλημμένα εντοπιστεί σε πολλά σημεία της Ουκρανίας, στα οποία εξαπολύθηκαν ρωσικές επιθέσεις.

Τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ιράν έχουν επιβληθεί διεθνείς οικονομικές κυρώσεις και την περασμένη χρονιά οι δύο χώρες ενέτειναν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό. Τον Μάριο το Ιράν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 από τη Ρωσία.

To άρθρο Σεργκέι Σοϊγκού: Επίσημη επίσκεψη στο Ιράν πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .