Στο λεκανοπέδιο Αττικής το 70% της εγκληματικότητας

Στο λεκανοπέδιο Αττικής το 70% της εγκληματικότητας

Στην αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, την ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές της Αττικής, στην επιτυχία, όπως είπε, των μέτρων κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ΔΕΘ και στη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με την Αυτοδιοίκηση, την πορεία των εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ και στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα διάφορα εκλογικά σενάρια, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ», σημείωσ επως «η ελληνική κοινωνία, ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία, έχει ανάγκη από ηρεμία κι έχει διάθεση για επικράτηση της φωνής της λογικής, του μέτρου, του ρεαλισμού, δε ομίζω ότι έχει διάθεση ούτε για συγκρούσεις, ούτε για φασαρίες».

Ο υπουργός επαίνεσε την άριστη, όπως είπε, συνεργασία που είχε η Αστυνομία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν ομαλά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.    

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης, επισήμανε πως «υπάρχουν δύο θέματα που είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής, στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ., θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα, διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ. είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών» είπε.

Ερωτηθείς ο κ. Θεοδωρικάκος για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία, τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22%. «Έχω κουβεντιάσει αρκετά αυτό το θέμα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, καθώς κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μας απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Υπάρχει και κάτι άλλο στη μέση, ότι πλέον τα νέα παιδιά, όπως και όλοι μας δηλαδή, θέλουμε να βγούμε, να πάμε σε ένα εστιατόριο να φάμε και εάν δεν είμαστε εμβολιασμένοι, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Και εκείνοι είναι πολίτες και εκείνοι είναι άνθρωποι και θεωρώ ότι θα το ξανασκεφτούν. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό» απάντησε ο υπουργός.

Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός έριξε ένα πολύ μεγάλο βάρος στους νέους ανθρώπους και σε μέτρα για την τόνωση της εργασίας τους. Της νόμιμης και καθαρής και ικανοποιητικής εργασίας τους. Μήπως θα ήθελαν καλύτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μας πουν ποιες είναι οι δικές τους θέσεις και προτάσεις; γιατί έχουμε ξεφύγει από την εποχή που κάποιος λέει όχι σε όλα» υπογράμμισε.

Απαντώντας, τέλος, στα διάφορα εκλογικά σενάρια, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως «από τον τρίτο μήνα που γίναμε κυβέρνηση, είδα να γράφεται, να ακούγεται, να συζητιέται, για πρόωρες εκλογές. Τώρα είμαστε στον τρίτο χρόνο και είναι καλύτερα να πιστέψουν όλοι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός, ότι είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει την τετραετία».