Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα

Η κατάσταση και η προοπτική της ελληνικής οικονομίας θα τεθούν, μεταξύ άλλων, επί τάπητος στη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 11:00.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κι ο αναπληρωτής υπουργός, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναμένεται να κάνουν σχετική εισήγηση, όπως και για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης 2022, ενώ αναμένεται να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδη, θα παρουσιάσει την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2161/2019 για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων προστασίας των καταναλωτών.

Οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, θα αναφερθούν στο ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2022, καθώς και τα επί μέρους σχέδια δράσης των υπουργείων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης θα κάνει εισήγηση σχετικά με τον προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2022.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο με τίτλο: «Αθλητικός εθελοντισμός, Άθληση για Όλους, Πνευματικός αθλητισμός, Ηλεκτρονικός αθλητισμός, εργασιακός αθλητισμός».