Τα 10 «όπλα» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής – Live η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Τα 10 «όπλα» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Live η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Ο δεκάλογος της μάχης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, στο πλαίσιο των αυστηρών μηνυμάτων που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, παρουσιάστηκε κατά την εξειδίκευση των μέτρων που πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Φορολογική Πολιτική Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θάνος Πετραλιάς. 

Παρακολουθήστε live την εξειδίκευση των μέτρων

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει γίνει μια σειρά από σημαντικά βήματα που μας επιτρέπουν να προβαίνουμε σε νέα μέτρα στήριξης. Μετά από πολλά χρόνια η Ελλάδα ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα. Είναι δεύτερη η πατρίδα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ και έχει ρεκόρ εξαγωγών. Έχει ρεκόρ μείωσης του Δημόσιου χρέους παγκοσμίως, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα», ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κωστής Χατζηδάκης. αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Και όπως τόνισε ο υπουργός, όλα αυτά μένοντας πιστό το οικονομικό επιτελείο στις αρχές της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Αναφερόμενος στο μετεκλογικό επίπεδο που έχει επηρεαστεί από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, τις δύο μεγάλες φυσικές καταστροφές, δήλωσε ότι δε θα πρέπει να παραγνωρίζεται μια σειρά από πρωτοβουλίες που είναι σε θετική κατεύθυνση, όπως η κατάθεση του νομοσχεδίου -πριν συμπληρωθεί ένας μήνας μετά τις εκλογές- με το οποίο έγινε πράξη το 50% του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι που, όπως είπε, είχε αμφισβητηθεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

10 «όπλα» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε 10 μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξηγώντας ότι ο πρωταρχικός λόγος δεν είναι τα έσοδα αλλά η κοινωνική δικαιοσύνη γιατί όποιος φοροδιαφεύγει ρίχνει το βάρος στους υπόλοιπους συμπολίτες.

1. Ολοκλήρωση της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS τους πρώτους μήνες του 2024

2. Υποχρεωτική χρήση του ηλεκτρονικού τιμολογίου το 2024

3. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας του MyData.

4. Υποχρεωτική κατοχή συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών (POS και IRIS) και από τους υπόλοιπους κλάδους της λιανικής

5. Υποχρέωση αγοραπωλησίας ακινήτων μόνο μέσω τραπεζικής συναλλαγής και όχι με με τρητά

6. Ενεργοποίηση του ψηφιακού δελτίου αποστολής, πιλοτικά τους πρώτους μήνες

7. Η αύξηση του προστίμου χρήσης μετρητών άνω των 500 ευρώ. Το πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο της συναλλαγής που δεν επιτρέπεται

8. Η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων μέσω χρεωστικών καρτών ώστε αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται απο συναλλαγές που καταγράφονται

9. Αποκλεισμος παραβάτων λαθρεμπορίας με όλες τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων.

10. Παρέμβασεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις

To άρθρο Τα 10 «όπλα» στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής – Live η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .