«Φυσιολογική αντίδραση από τους παίκτες της Ουρουγουάης» είπε για το άγριο ξύλο στις κερκίδες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

«Φυσιολογική αντίδραση από τους παίκτες της Ουρουγουάης» είπε για το άγριο ξύλο στις κερκίδες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, Ιγνάσιο Αλόνσο, υπερασπίστηκε τους παίκτες της εθνικής ομάδας της χώρας του, για το άγριο ξύλο με τους οπαδούς στις κερκίδες, όταν τελείωσε το παιχνίδι με την Κολομβία για το Copa America.

Οι παίκτες της Ουρουγουάης όρμισαν στην εξέδρα και έπαιξαν μπουνιές με συμπατριώτες τους στο γήπεδο, μετά την ήττα από την Κολομβία στο Copa America, αλλά όλα φαίνεται ότι συνέβησαν στην προσπάθεια να προστατέψουν τις οικογένειές τους, γεγονός που εξήγησε και ο Αλνόσο.

Οι δηλώσεις του Αλόνσο

«Οι παίκτες είχαν μια ενστικτώδη, φυσιολογική αντίδραση, η οποία είχε στόχο να υπερασπιστεί τα παιδιά τους που δέχθηκαν επίθεση, μαζί με τις συζύγους τους, τους γονείς τους και τα αδέρφια τους. Ήταν απολύτως λογική η αντίδρασή τους δεδομένων των συνθηκών.

Ήμασταν σε μια σουίτα και δεχθήκαμε επίθεση. Προστατέψαμε τα παιδιά, ανοίγοντας χώρο για να περάσουν. Ήταν τρομαγμένα και είχαν κρίσεις.

Πιο ανησυχητικό είναι αυτό που έγινε στο χορτάρι. Ακολουθήθηκε αμέσως το πρωτόκολλο εκκένωσης και μπορέσαμε να δώσουμε λύση, προφανώς όχι αναίμακτα, όπως είδατε όλοι.

Θα αναλύσουμε το οπτικοακουστικό υλικό. Βοηθήσαμε όλους όσους είχαν κρίσεις πανικού και τώρα θα τους δούμε και στο ξενοδοχείο. Οι οικογένειες πάνε στο γήπεδο σε όλα τα τουρνουά.

Συνήθως υπάρχουν μέτρα προστασίας, κάτι που δεν ίσχυε και σε ένα γήπεδο το οποίο ήταν sold out στο 95% από την έναρξη του τουρνουά».

To άρθρο «Φυσιολογική αντίδραση από τους παίκτες της Ουρουγουάης» είπε για το άγριο ξύλο στις κερκίδες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δημοσιεύτηκε στο ELLADASPORTS .